you're reading...
CULTE RELIGIOASE, STIRI CRESTINE

Prima seara de priveghi pentru Dorel Popa!

dorel popa

Prima seara de priveghi pentru Dorel Popa!
Scris de Diana Dutu – Timp de două zile, sute de arădeni i-au adus un ultim omagiu pastorului Bisericii Maranata. În această seară, de la ora 19.00, are loc prima slujbă de priveghi

ARAD. Tragica, fulgerătoarea dispariţie a lui Dorel Popa a îndoliat întreaga comunitate baptistă din Arad şi nu numai. Sute de oameni s-au deplasat, luni şi marţi, la Biserica Creştină Baptistă Maranata, acolo unde este depus sicriul cu trupul neînsufleţit al pastorului Dorel Popa, fondatorul bisericii. Au fost atât prieteni, cunoştinţe, apropiaţi ai familiei, membri ai bisericii, cât şi „necunoscuţi”, oameni care l-au văzut pe Dorel Popa la televizor sau doar au auzit de fostul primar al Aradului. Cu toţii au dorit să-i aducă un ultim omagiu, să-şi ia rămas bun de la omul care a fost Dorel Popa.

„Regretăm cu toţii. A fost atât de neaşteptat! Îl regretăm pe Dorel Popa pentru că tot ceea ce s-a făcut în această biserică i se datorează lui. A lăsat un gol mare în urma sa pentru că a fost un om mare. Suntem bulversaţi” – punctează Daniel Cojiţă, pastor la Biserica Maranata. El a fost coleg, timp de zece ani, cu Dorel Popa, dar l-a simţit ca pe părintele său. Ce îşi aminteşte despre cel care astăzi nu mai este? „Zâmbetul, degajarea cu care privea lucrurile, chiar şi situaţiile dificile, spontaneitatea. Avea un răspuns pentru orice problemă, nu-l puteai lua prin surprindere niciodată” – povesteşte pastorul Daniel Cojiţă.

Priveghiul şi înmormântarea

Miercuri şi joi seara, începând de la orele 19.00, la Maranata, încep slujbele de priveghi, la care poate participa oricine doreşte. Vor fi prezenţi, însă, şi numeroşi invitaţi din ţară şi din străinătate (Europa şi SUA). De altfel, amânarea serviciului de priveghi se explică tocmai prin dorinţa familiei de a-i aştepta pe oaspeţii din afara ţării. „Atât miercuri, cât şi joi, timp de câte două ore, vor fi rostite mai multe mesaje din partea prietenilor, din partea unor păstori care l-au cunoscut, care au fost alături de el – şi înainte de revoluţie şi după” – precizează pastorul Daniel Cojiţă.

Slujba de înmormântare va avea loc vineri, 21 februarie, începând de la ora 12.00, la Biserica Maranata şi va dura, probabil, aproximativ două ore. Cortegiul funerar se va deplasa, apoi (cu aprobarea şi sub supravegherea Poliţiei), spre Cimitirul de la UTA.

Daniel Cojiţă: A lăsat un gol mare în urma sa pentru că a fost un om mare

http://www.livestream.com/newchannel/popoutplayer?channel=maranataonline

Despre echipa stiri4u

informare spre transformare

Discuție

Comentariile nu sunt permise.

calendar

februarie 2014
L M M J V S D
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728  
%d blogeri au apreciat: