you're reading...
STIRI CRESTINE

Din suflet, despre Dorel Popa

Mii de oameni au participat la priveghiul de la Maranata FOTO: FANMii de oameni au participat la priveghiul de la Maranata FOTO: FAN
Scris de Diana Dutu – Cuvinte pline de emoţie, căldură şi sensibilitate au fost rostite – printre lacrimi şi suspine – la priveghiul lui Dorel Popa. Vă invităm să aflaţi câteva din gândurile exprimate de prietenii răposatului.

ARAD. Multă tristeţe, multă durere şi multă emoţie la cele două slujbe de priveghere a lui Dorel Popa. Mii de oameni s-au adunat la Maranata pentru a fi alături de familia îndoliată, pentru a-l plânge pe cel dispărut atât de neaşteptat. Prieteni, apropiaţi, cunoştinţe, oameni simpli, dar şi personalităţi din diverse domenii au făcut neîncăpătoare sala în care a fost depus sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Dorel Popa. S-au rostit rugăciuni, cuvinte de mângâiere pentru familia îndurerată, s-a dat citire unor mesaje venite de peste ocean şi s-au rememorat întâmplări, situaţii, evenimente la care a fost părtaş Dorel Popa.

A plecat „să se odihnească”

Ioan Şerban, pastorul Bisericii Penticostale din Ususău – acolo unde răposatul a predicat pentru ultima dată, duminică după-masa – a dezvăluit că Dorel Popa a vorbit despre starea de neprihănire pe care ne-o dă Dumnezeu prin credinţă. „A avut ferma convingere, pe care a exprimat-o de mai multe ori în timpul predicii, că deşi cândva a fost un păcătos, acum era într-o stare de neprihănire – nu pentru că ar fi fost neprihănit, ci pentru că Dumnezeu, prin jertfa Domnului Iisus Hristos, l-a socotit neprihănit” – a spus Ioan Şerban. Pastorul penticostal din Ususău a încheiat: „Cred că Dorel Popa s-a dus să se odihnească. De altfel, acesta a şi fost gândul lui la plecarea din Ususău. Era obosit şi a spus aşa: «mă duc acasă să mă odihnesc». Şi a plecat acasă să se odihnească. A fost un cuvânt profetic, aş putea spune, pe care atunci nu l-am înţeles, dar astăzi îl putem înţelege cu toţii.”

„A vrut doar binele”

La priveghiul lui Dorel Popa au putut fi zăriţi prefectul Cosmin Pribac, viceprimarul Levente Bognar, dar au fost prezenţi şi politicieni din diverse tabere. I-am putut vedea pe Dorel Căprar, Flavius Măduţa sau Gheorghe Seculici. Cu glasul gâtuit de emoţie, deputatul Căprar a vorbit despre Dorel Popa: „Ne-am cunoscut de peste 15 ani, de când am început politica. Întotdeauna a fost un luptător, a fost un om care vroia doar binele. Cu siguranţă, tot ce a făcut pe pământ a făcut pentru binele nostru, al tuturor. Cred că toţi am avut de învăţat de la cel care a fost Dorel Popa. Dumnezeu să-l odihnească!”

„Omul care a construit”

În cuvântul său, Gheorghe Seculici a evocat „relaţia de excepţie” pe care a avut-o cu cel plecat dintre noi. „Am avut cu Doru Popa o prietenie sinceră şi adevărată – a mărturisit Gheorghe Seculici. Ştiam că dacă am discutat un lucru cu Doru Popa, acel lucru sigur se va întâmpla. A fost un om pe care m-am putut baza de fiecare dată şi chiar dacă într-o anumită perioadă am fost în echipe diferite, am avut aceleaşi idealuri comune de a construi. N-am văzut niciodată în Doru Popa un om politic. Am văzut în Doru Popa OMUL Doru Popa, valoarea lui. A fost o valoare a Aradului prin valenţele pe care le-a dovedit în relaţiile cu toţi cei din oraş. A lăsat în urma lui o familie minunată, a lăsat în urma lui o biserică excelentă, a construit o biserică la propriu, a construit un liceu, a construit relaţii, a construit într-o anumită perioadă o grupare care să dezvolte oraşul, a fost în permanenţă un om de creaţie. Am să îi port cea mai frumoasă amintire! Dumnezeu să-l odihnească în pace! Dumnezeu să fie alături de el, acolo sus, în cer!” – a încheiat Gheorghe Seculici.

Recunoştinţă

Au participat la priveghiul lui Dorel Popa şi prieteni de-ai săi din străinătate, personalităţi marcante în comunitatea baptistă. Brian Matthews, din Anglia, a vorbit despre entuziasmul cu care Dorel Popa i-a împărtăşit bucuria reuşitei a două dintre tinerele de la orfelinatul pe care l-a înfiinţat. Tinere care, cu siguranţă îi sunt recunoscătoare lui Dorel Popa. „Sunt mulţi oameni care ar trebui să-i mulţumească lui Dumnezeu pentru lucrarea lui Doru, pentru lucrurile pe care el le-a făcut. Îi mulţumesc lui Dumnezeu că am avut privilegiul de a-l cunoaşte şi de a mă socoti printre prietenii lui. Slăvit să fie Domnul!” – a spus Brian Matthews.

A vorbit şi pastorul Tom Lowson, din Scoţia, prieten foarte vechi al răposatului. „Mi-am dorit atât de tare să fiu aici şi sunt atât de bucuros că am reuşit să ajung! Doru a fost cel mai bun prieten al meu. Este un privilegiu imens să mă aflu aici, la fel cum este un privilegiu imens că l-am cunoscut pe Doru Popa. Eu spun că este binecuvântat. Şi îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru prietenia noastră. Abia aştept să îl întâlnesc în ceruri!”

„Semnificativ în viaţa altora”

Un cuvânt plin de sensibilitate l-a rostit şi profesorul Sorin Haiduc: „Se spune că în viaţa omului sunt două zile importante: ziua în care se naşte şi ziua în care află de ce s-a născut. Doru Popa se află printre cei fericiţi, care a aflat de ce s-a născut. Fericiţi sunt aceia care găsesc semnificaţia lor şi, mai mult decât atât, cei care sunt capabili să fie semnificativi în viaţa altora. Doru Popa a fost unul dintre cei care a fost semnificativ în viaţa multor, multor oameni, printre care mă număr şi eu. (…) Din păcate nu am avut ocazia să-i mulţumesc pentru modul în care el a fost semnificativ în viaţa mea. Îi mulţumesc acum, în mod public, pentru modul în care a fost semnificativ în viaţa mea, în viaţa comunităţii, pentru modul în care a promovat valorile” – a încheiat Sorin Haiduc.

„Doru, un dar”

Pastorul Nelu Aliman a punctat la finalul serviciului de priveghi: „Să-i mulţumim lui Dumnezeu pentru Doru, care a fost un dar pentru biserica noastră, pentru comunitatea noastră, pentru Arad şi pentru atâţia alţii din atâtea alte părţi.”

sursa http://www.aradon.ro

a doua seara de priveghi aici:

http://www.livestream.com/maranataonline/video?clipId=pla_04d8b13e-0da9-448c-8135-f464652c8ada

 

 

Despre echipa stiri4u

informare spre transformare

Discuție

Comentariile nu sunt permise.

calendar

februarie 2014
L M M J V S D
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728  
%d blogeri au apreciat: