you're reading...
CULTE RELIGIOASE

Baptiştii, învinuiţi de conflictul Ucrainei

via mnnonline.org

Şapte soldaţi ucraineni au fost ucişi într-o ambuscadă de către insurgenţi pro ruşi tocmai când au început tratativele dintre liderii europeni, ucraineni şi ruşi. Potrivit autorităţilor, aproape treizeci de rebeli care s-au ascuns printre tufele de pe malul unui râu au atacat cu lansatoare de grenade şi arme automate, ucigând numaidecât doi soldaţi şi rănind alţi trei. Se pare că actualul conflict din Ucraina se intensifică (Christian Telegraph).

via mnnonline.org

Asociaţia Slavică Evanghelică susţine bisericile ucrainene din ambele ţări. Joel Griffith, din cadrul asociaţiei, declară că baptiştii se află acum într-o situaţie gravă. „Actualul preşedinte al Ucrainei este baptist evanghelic. Baptiştii sunt învinuiţi pe nedrept de situaţia actuală din Ucraina, iar bisericile întâmpină presiuni din această cauză.” Griffith spune că acest lucru este sfâşietor pentru că baptiştii vor pace, şi ei vor ca oamenii să audă despre Iisus.

În aceste împrejurări, inimile oamenilor sunt cel mai mult deschise pentru a auzi despre Iisus. „Când sunt vremuri mari de tulburare în viaţa noastră,  cu siguranţă există un moment în care oamenii încep să-şi pună întrebări cu privire la viaţa lor şi care sunt valorile lor finale.”

Dacă Rusia începe invadarea, Griffith consideră că acest lucru ar însemna o schimbare semnificativă în privinţa libertăţii religioase. Naţiunile au cunoscut libertatea timp de douăzeci şi şase de ani, de la căderea Uniunii Sovietice. „Bisericile de acolo ştiu cum e să trăiască sub persecuţie. Ei ştiu cum e să îşi conducă slujbele în situaţii extrem de restrictive. Aşa că sunt pozitiv, indiferent de ceea ce se întâmplă, căci acele biserici vor fi dedicate în a răspândi Evanghelia indiferent de preţ.”

Citeşte mai mult pe http://www.stiricrestine.ro Baptiştii, învinuiţi de conflictul Ucrainei | Stiri Crestine.ro

Despre echipa stiri4u

informare spre transformare

Discuție

Comentariile nu sunt permise.

calendar

mai 2014
L M M J V S D
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  
%d blogeri au apreciat: