you're reading...
CULTE RELIGIOASE

REACȚII LA DEMISIA RECTORULUI ITPB: Dănuţ Mănăstireanu se retrage din Consiliul ştiinţific al Revistei Pleroma a ITP

„Ca urmare a publicarii pe situl ITP – http://itpbucuresti.ro/noutati/comunicat-al-senatului-institutului-teologic-penticostal-din-bucure–ti_1 – a celui de al doilea comunicat al Senatului acestei institutii de invatamint superior cu privire la evenimentele ocazionate de vizita in Romania, la invitatia conducerii ITP a ProfesoruluiMiroslav Volf de la Yale University, care au culminat cu demisia rectorului, Dr. Corneliu Constantineanu, va anunt in mod oficial si public despre retragerea mea din Consiliul stiintfic al Revistei Pleroma a ITP.danut-manastireanu

Ca semnatar si sustinator al documentului de la Yale, nu pot accepta modul superficial, lipsit de profesionism si batjocoritor in care este ‘discutat’ acest document in Comunicatul Senatului. Folosirea unor argumente ieftine si indoielnice, imprumutate de la promotorii agresivi ai fundamentalismului neoreformat, precum PIper si Mohler – o decizie stranie pentru niste teologi penticostali – vadeste lipsa de consistenta, si in cele din urma expedientele prin care s-a dorit musmalizarea rapida a acestei crze. Asupra acestor lucruri voi reveni in alt context. In mod evident, unicul obiectiv al acestei serii de decizii este linistirea campaniei agresive de discreditare si subminare a ITP lansata de pastorul fundamentalist Cristian Ionescu din Chicago.

Obsesia psihanalizabila a pastorului Ionescu cu privire la o pretinsa amenintare liberala la cadrul ITP, a fost in anii din urma vinturata in lupta impotriva unor institutii concurente baptiste de un alt vajnic aparator al conservatorismului, pastorul baptist Paul Negrut. Ambii se folosesc in campania lor violenta de acelasi mijloace imorale ale manipularii, santajului si ale minciunii sfruntate. Nu este de mirare ca cei doi si-au dat mina in acesta intreprindre diabolica. Ar trebui, poate, sa va intrebati, qui prodest? Care este oare interesul lui Negrut in tot acest scenariu, in contextul in care el este cel ce l-a invitat pe Ionescu la Emanuel in Oradea, dind nastere acestei ‘monstruoase coalitii’. Ma tem ca legatura este undeva la Floresti. ‘Cine citeste, sa inteleaga’.

In actualele conditii, nu doresc ca numele meu sa mai fie asociat cu o institutie a carei conducere academica a vadit serioase carente morale si de caracter – inclusiv prin lasitatea acelor membri ai Senatului care au refuzat sa-si asume responsabilitatea pentru semnatura depusa pe decizia invitarii la ITP a lui MIroslav Volf. Stiu bine ca prietenul meu Corneliu Constantineanu nu este un om desavirsit, si nu ma indoiesc de faptul ca facut si el destule greseli din postura de conducator al acestei institutii, chiar daca, poate, cu cele mai bune intentii. Evanghelia in care cred imi cere insa sa fiu de partea celui oprimat, si in acest caz acesta este, dincolo de orice indoiala, fostul rector al ITP. In aceste conditii, Dr. Contantineanu, a carui demisie o consider si eu alaturi de altii, ca fiind pripita, si a carui retragere a semnaturii de pe documentul de la Yale o consider un act de frica si de lasitate, desi, omeneste vorbind, de inteles in contextul iresponsabilitatii si a santajului exercitat de colegii sai, a devenit un simplu tap ispasitor, conform mecanismului ancestral teoretizat de Rene Girard.

Ca atare, va rog ca numele meu sa fie sters IMEDIAT din lista membrilor Consiliului stiintific. sl Revistei Pleroma a ITP Ar fi de asteptat, de asemenea, ca ceilalti membri ai Consiliului sa fie informati de decizia mea si de motivatia acesteia. Cum insa cele expuse mai sus ma fac sa ma indoiesc de faptul membrii Senatului ITP au demnitatea si probitatea morala ceruta de o asemenea actiune, voi incerca sa-i informez eu pe colegii mei cu privire la aceasta decizie.

Cred ca, asa cum spune Domnul in Scriptura, despre un alt context, ‘Satana a cerut ITP-ul ca sa-l cearna ca pe griu’. Aceasta incercare, care este in cele din urma o lupta spirituala, nu una ‘impotriva carnii si a singelui’, va fi o pricina de cadere pentru multi, si o ocazie de a dovedire a tariei de caracter a doar citiva. Povestea se afla abia la inceputul desfasurarii ei. La final vom afla si cine trage de fapt sforile in spatele acesteia – cu alte cuvinte, cine sunt beneficiarii ei. In acel moment intentiile inimii multora vor fi date pe fata.”
Dumnezeu cu mila!

sursa: blogul personal al lui Dănuţ Mănăstireanu

Despre echipa stiri4u

informare spre transformare

Discuție

Comentariile nu sunt permise.

calendar

august 2014
L M M J V S D
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
%d blogeri au apreciat: