you're reading...
CULTE RELIGIOASE, CULTURA SI MEDIA CRESTINA

Temple Institute anunţă construcţia celui de al Treilea Templu

Trecând peste dificultăţile actuale generate de războiul contra Hamas din Gaza, membrii Temple Institute din Israel, impulsionează o campanie mondială pentru construcţia lui Beit HaMikdash (Sfântul Templu), numele mai des utilizat fiind cel de al Treilea Templu.

al treilea templu

Primul Templu a fost originalul, construit de împăratul Solomon şi terminat în anul 950 î.H. şi distrus de babilonieni în anul 586 î.H. A fost reconstruit de evreii întorşi din exilul babilonian, sub Zorobabel (Ezra cap 3 – 6), care a fost reabilitat şi extins de către Irod cel Mare, dar şi acesta a fost distrus în anul 70 d.H. de către armata romană, exact aşa cum a profeţit Isus „că nu va rămânea piatră pe piatră care să nu fie dărâmată” (Matei 24:1, 2).

Anul trecut, această mişcare a făcut un pas important, când au fost reiniţiate sacrificiile rituale într-un local privat, unde preoţii şi leviţii antrenaţi de rabini, au reluat ritualurile descrise în Vechiul Testament.

Apoi tot aceştia au anunţat că toate piesele interioare ale Templului sunt pregătite, inclusiv perdeaua care separă Locul Sfânt de Locul Prea-Sfânt, cu excepţia Chivotului Legământului, despre care rabinii cred că se află îngropat în Muntele Templului şi că acesta ar putea fii recuperat.

O problemă importantă este aceea că aşezarea viitorului templu ar fi exact pe locul unde se află azi moscheea Domul Stâncii, locul fiind considerat ca al doilea loc sfânt de către musulmani.

Dar în video-ul pe care Temple Institute îl prezintă ca şi campanie promoţională, acesta apare într-un spaţiu în care moscheea Domul Stâncii deja nu mai există. Fraza finală din video este: „Aceasta este generaţia: tinerii sunt pregătiţi”.

 

Al Treilea Templu din secolul XXI

Proiectul arhitectonic este deja realizat şi acesta uneşte revelaţia din textele sfinte, cu tehnologia modernă. Noul templu va fi în totalitate informatizat, cu parcări subterane, instalaţie de climatizare, ascensoare, accesuri pentru persoanele cu mobilitate redusă şi alte facilităţi şi comodităţi.

Temple Institute asigură că arhitecţii lor sunt persoane care au studiat în profunzime Tora, şi „că totul va fii construit la cele mai înalte standarde moderne, dar respectând legile iudaice”.

Mai jos se poate vedea un video, publicat de Temple Institute, care prezintă planurile şi un circuit virtual în 3D prin interiorul templului, aşa cum va arăta acesta după ce va fii reconstruit.

 

 

MAI DEPARTE AICI

Despre echipa stiri4u

informare spre transformare

Discuție

Comentariile nu sunt permise.

calendar

august 2014
L M M J V S D
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
%d blogeri au apreciat: