you're reading...
CULTE RELIGIOASE

Pastor Ovidiu Petric: Revoluția sexuală a bisericii

Începând de saptamana trecuta arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby, care este cel mai important episcop al Angliei și liderul mondial al Bisericii Anglicane, a afirmat ca de acum inainte totul va fi nou pentru biserica sa, aceasta intrând intr-o noua etapa a existentei sale.
 Deși hotărârea a fost luată oficial inca din vara, implementarea ei are loc de-abia acum: femeile pot ocupa poziția de episcopi in Biserica Anglicană.
Implicarea femeilor in Biserica Anglicană in funcții de conducere nu era o noutate, ele având dreptul de a fi numite in postura de preoți in aceasta denominatie. Pana a fi luată, aceata hotarâre, s-au stârnit multe discuții controversate atat in cadrul bisericii de stat a Angliei, cat si in rândul politicienilor in frunte cu premierul Marii Britanii – David Cameron – care la rându-i a pus o presiune enorma pe luarea acestei decizii. In primăvara, acesta indemna poruncitor Biserica pe care statul condus de el o finanteaza „sa iasă o data din antichitate si sa intre in epoca modernă” conform materialului publicat de Albert Mohler in programul sau The Briefing.  Mohler, unul din cei mai mari gânditori si teologi ai Americii la ora actuala si presedinte al celui mai mare seminar teologic din lume, sublinia gravitatea pasului nebiblic facut de Biserica Anglicană, unul ireversibil si cu efect de domino, ce va implica si alte decizii nebiblice daunătoare vietii si mărturiei bisericii.
Conform hermeneuticii aplicate Scripturilor de către Biserica Angliei, ce a dus la luarea acestei hotărâri unice in istoria sa, Dumnezeu vrea sa dea libertate persoanelor dornice de slujire, indiferent de genul acestora. Aceasta abordare este desigur una contrara scrierilor inspirate si revelate de Dumnezeu, care spun cu totul altceva atunci cand aduc in discuție poziția, rolul si problematica slujirii in Biserica. Rolul de conducere este acordat si recunoscut de către Dumnezeu doar bărbatului. In acest caz, relevanta culturală, dorința de a fi in ton cu vremurile, presiunea publicului si a politicului (ce apropo plătește cheltuielile bisericii) a întrecut revelația Scripturii.
Si asta nu e tot. Cu siguranță hermeneutica aplicată in acest caz, cand vorbim de problematica si rolul genului feminin sau masculin recunoscut de Dumnezeu in vederea slujirii, va fi folosită si in următoarele decizii majore ce vor viza enoroasii, viata si funcționalitatea Bisericii.
Următorul pas pe care Biserica il va face tot pe baza acestei hermeneutici defectuoase cu imixtiunile si preferintele culturale contemporane, va fi unul dezastruos: acceptarea in biserica a homosexualității si a căsătoriilor de acelasi sex.
Tiparul abordării Scripturilor fara fidelitate si fermitate fata de principiile hermeneutice corecte (având la baza interpretare istorico-gramaticala) este deja implementat in Biserica Anglicană si nu numai. Restul e o chestiune de timp, atat in cercurile anglicane precum si a altor denominatii care deja ordineaza femei in rolul de preot sau pastor.
Ovidiu Petric – pastor Biserica BUCURIA Lugoj

Despre echipa stiri4u

informare spre transformare

Discuție

Comentariile nu sunt permise.

calendar

noiembrie 2014
L M M J V S D
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
%d blogeri au apreciat: