you're reading...
diverse

Viorel Iuga este noul președinte a Uniunii Baptiste din România

viorel-iuga-presedinteViorel Iuga a fost ales ca președinte a Uniunii Baptiste din România la cel de-al 36-lea Congres al Cultului Creștin Baptist ce se desfășoară în zilele acestea la Oradea.

Din comitetul executiv mai fac parte:
– Ioan Ardelean – secretar general
– Otniel Ioan Bunaciu – vicepresedinte cu misiunea
– Sami Tuţac – vicepreşedinte cu pastorala
– Paul Negruţ – vicepreşedinte cu educaţia
– Ilie Milutin – secretar general adjunct
– Pal Borzasi – Convenţia Baptistă Maghiară

Dumnezeu să îi binecuvinteze!

VIOREL IUGA – Om obişnuit, chemare specială!

Sunt un om obişnuit, am 53 de ani, sunt căsătorit din 1989 cu Didina Eugenia şi suntem binecuvântaţi cu doi copii credincioşi: Cristian şi Teodora Harina. Îmi place să fiu cunoscut ca un copil al Domnului, iertat prin har, şi un slujitor dependent de har, care doreşte din inimă să împlinească voia Stăpânului. Ca om, nu am nimic excepţional. Nu am fost niciodată foarte deştept şi nici nu mă pot lăuda cu daruri deosebite. Prin bunătatea Domnului, am primit o chemare specială şi vreau să mi-o împlinesc cu credincioşie şi competenţă.

Ca mulţi alţi privilegiaţi, m-am născut într-o familie de credincioşi baptişti autentici şi am crescut într-o biserică mică, dar sănătoasă. Mi-am dăruit inima şi viaţa lui Dumnezeu la 14 ani şi m-am botezat la 17 ani. De atunci, în limita posibilităţilor, cu urcuşuri şi coborâşuri, am încercat să Îl slujesc pe Domnul şi să îi slujesc pe fraţi cât mai bine. Răspunzând pozitiv chemării Domnului, am urmat cursurile Seminarului Teologic din Bucureşti pe care l-am absolvit în 1988. După 1990, mi-am continuat studiile teologice în ţară şi în străinătate, obţinând în 1996 doctoratul în teologie la R.T.S. Orlando, Florida. Din februarie 1987, slujesc în „Biserica Creştină Baptistă Speranţa” din Arad, iar prin deciziile fraţilor am slujit şi în anumite compartimente ale Comunităţii Creştine Baptiste Arad şi ale Uniunii Bisericilor Creştine Baptiste.

Dumnezeu a decis să mă folosească şi în domeniul mesajului scris. Cu ajutorul şi călăuzirea Lui, am reuşit să public peste 90 de cărţi şi broşuri pe tema familiei, tineretului, bisericii etc. În ultimii 18 ani, am investit mult în educarea familiştilor în Cuvânt şi în pregătirea tinerilor pentru viaţa de familie. În sensul acesta, am organizat conferinţe, am predicat în biserici, am conferenţiat în şcoli şi în universităţi din ţară şi din străinătate, am înregistrat materiale audio, video, am participat la diferite emisiuni TV etc.

Lista realizărilor este destul de mare, dar reafirm că fiecare lucru bun pe care l-am făcut a fost rezultatul îndurării lui Dumnezeu.  În conjunctura prezentă, când am fost solicitat să candidez la slujba de preşedinte al Cultului Baptist, am decis să mă reaşez la dispoziţia Domnului şi a fraţilor. Dacă Domnul va decide prin fraţii delegaţi la Congres să primesc slujba aceasta, îmi doresc din inimă să contribui la schimbările pozitive necesare în bisericile din Uniunea Baptistă. (Felul în care doresc să o fac, a fost transmis păstorilor prin emailuri) Sunt ferm convins că imaginea noastră trebuie îmbunătăţită şi aceasta se poate face doar atunci când fiecare baptist este dispus să îşi revizuiască şi să îşi sfinţească viaţa. Dacă vrem ca oamenii să se întoarcă mai mult spre Domnul, noi, baptiştii, trebuie să ne întoarcem mai mult înspre Domnul, înspre fraţii noştri şi înspre lumea pierdută. Felul în care înţelegem Scriptura, felul în care relaţionăm pe orizontală şi pe verticală nu sunt „citite” doar din Mărturisirea noastră de credinţă. Oamenii ne „citesc” viaţa de zi cu zi. Fiecare baptist este o mărturie. Caracterul nostru, acţiunile noastre, corectitudinea, dragostea, punctualitatea, sensibilitatea, onestitatea, mila, tot ceea ce facem sau nu, vorbesc despre ceea ce suntem. Convins că întoarcerea lumii înspre Dumnezeu depinde în mare măsură de trăirea şi de slujirea bisericilor, convins că viaţa şi slujirea bisericilor depinde în mare măsură de viaţa şi slujirea păstorilor şi a lucrătorilor, candidez la slujirea ca președinte cu dorinţa sinceră şi intensă de a-mi sluji în primul rând fraţii, slujitorii lui Dumnezeu care poartă jugul slujirii.

Mă rog (dacă Domnul va decide) să fiu un preşedinte păstor, folosit pentru înviorarea şi însufleţirea multor colegi de slujire! Lucrând ÎMPREUNĂ în dragoste şi în adevăr, colaborând strâns cu Executivul, cu Consiliul Uniunii, cu fraţii din conducerea comunităţilor şi cu toţi colegii care doresc să se implice, cred că se pot face lucruri mari şi frumoase. Rugămintea mea fierbinte, pentru toţi fraţii şi surorile care citesc aceste rânduri este următoarea: „trăiţi mereu şi pretutindeni aşa cum ne cere Salvatorul şi Domnul nostru!” Generaţia în care trăim are nevoie stringentă de o Evanghelie rostită cu claritate, dar şi vizibilă, palpabilă. Să folosim Cuvântul Domnului şi puterea Duhului Sfânt pentru a trăi cum trebuie şi a face ce ni se cere. Dumnezeu ne-a dat harul să trăim într-o generaţie cu mari provocări, dar şi cu multe posibilităţi. Să le folosim înţelept, pentru gloria Domnului nostru şi pentru extinderea Împărăţiei cerurilor. În final, indiferent dacă voi fi sau nu ales, revin şi vă invit insistent, pe toţi cititorii, să fim creştini buni, soţi buni, soţii bune, părinţi buni, bunici buni. Să cerem putere de sus şi să ne comportăm frumos cu vecinii, cu oamenii din cartier, cu cei de pe stradă şi cu cei din parc. Să fim cetăţeni buni, să ne comportăm exemplar la locul de muncă şi să vorbim frumos cu toţi oamenii. Dacă vom fi ce trebuie, Domnul Se va bucura şi ne va răsplăti. El va decide ce primim aici şi ce ni se rezervă în veşnicie. Să ne rugăm dar ca voia Domnului să se facă în viaţa  noastră, în casele noastre, în bisericile noastre şi în Cultul nostru.

Dacă vom trăi frumos şi vom vorbi adevărurile divine, ne vom ajuta preşedinţii, păstorii şi semenii, dar mai mult ca orice, Îi vom produce multă bucurie Mântuitorului, Păstorului şi Stăpânului nostru drag. La urma urmelor, aceasta trebuie să fie raţiunea existenţei noastre şi a trăirii zilnice. Un dependent zilnic de călăuzirea, de mila, de înţelepciunea şi de puterea lui Dumnezeu.

Despre echipa stiri4u

informare spre transformare

Discuție

Comentariile nu sunt permise.

calendar

mai 2015
L M M J V S D
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
%d blogeri au apreciat: