you're reading...
EDUCATIE CRESTINA

REVOLTĂTOR! Opriţi spectacolul MACABRU din şcoli, de Halloween! Cultul morţii în prim-plan şi copii din clasele primare speriaţi de colegi!

Cristi Irimia

Situaţii de-a dreptul revoltătoare zilele acestea, în multe din şcolile din Vrancea, acolo unde s-au organizat o serie de spectacole prin care s-a celebrat cultul morţii – Halloween – o sărbătoare importată cu toată recuzita din cultul anglo-saxon, fără nici o legătură cu tradiţiile, obiceiurile şi valorile româneşti.

Vrancea Media a primit mai multe sesizări de la părinţi de la Şcolile 9, 1 şi 10, acolo unde au existat copii de la clasa pregătitoare, dar şi de la clasele I şi a II-a, care au fost speriaţi de alţi colegi mai mari sau din aceeaşi clasă, prin măştile şi costumele pe care le purtau.

Mulţi dintre copii au recurs la gesturi şi vorbe de genul „Te omor”, „Mori”, „Am ieşit din mormânt şi vin la tine” şi tot felul de alte expresii prin care au băgat groaza în elevii mai mici, mai ales în cei de clasa pregătitoare. Este inadmisibil ce se petrece în şcoală. Voi face o sesizare la Inspectorat„, ne-a declarat Violeta B., una din mămicile a cărei fetiţă de 7 ani nu se mai putea opri din plâns după ce a fost speriată.

Imagini de la Şcoala „Nicolae Iorga” din Sud, Focşani (foto: Aurel Şelaru, Monitorul):

Halloween Nicolae Iorga Focsani masti 1Halloween Nicolae Iorga Focsani masti 3

Trebuie spus că actualul cadru legislativ, atât Constituţia României cât şi Legea educaţiei naţionale au prevederi care protejează elevii de pericolele unei educaţii care nu are nimic în comun cu valorile reprezentative ale poporului român dar acestea sunt ignorate efectiv.

Astfel, LEGEA nr. 1 din 5 ianuarie 2011 a educaţiei naţionale prevede o serie de principii care guvernează învăţământul

Art. 3:
Principiile care guvernează învăţământul preuniversitar şi superior, precum şi învăţarea pe tot parcursul vieţii din România sunt:

b) principiul calităţii – în baza căruia activităţile de învăţământ se raportează la standarde de referinţă şi la bune practici naţionale şi internaţionale;

Observaţie: “Sărbătoarea de Halloween – Sărbătoarea groazei” nu are nici o legătură cu vreun standard de referinţă legat de calitatea învăţământului.

c) principiul relevanţei – în baza căruia educaţia răspunde nevoilor de dezvoltare personală şi social-economice;

Observaţie: “Sărbătoarea de Halloween – Sărbătoarea groazei” nu reprezintă în nici un caz un răspuns la nevoia de educaţie personală.

h) principiul asumării, promovării şi păstrării identităţii naţionale şi a valorilor culturale ale poporului român;

Observaţie: Sub nici o formă, “Sărbătoarea de Halloween – Sărbătoarea groazei” nu promovează valori culturale ale poporului român şi nu ajută la promovarea şi păstrarea identităţii naţionale. Dimpotrivă!

Art. 4 lit. f)

• cultivarea sensibilităţii faţă de problematica umană, faţă de valorile moral-civice şi a respectului pentru natură şi mediul înconjurător natural, social şi cultural.

Activităţile de Halloween nu au absolut nici o legătură cu ideea de sensibilitate faţă de problematica umană şi faţă de valorile moral-civice. Dimpotrivă, ele cultivă apetitul elevilor faţă de macabru şi bagă groaza în unii copii.

La Art. 7 (1) se stipulează faptul că “În unităţile, în instituţiile de învăţământ şi în toate spaţiile destinate educaţiei şi formării profesionale sunt interzise activităţile care încalcă normele de moralitate şi orice activităţi care pot pune în pericol sănătatea şi integritatea fizică sau psihică a copiilor şi a tinerilor….”

Cum a venit alt focşănean elev la şcoală, pe 30 octombrie anul trecut:

Copil elev cu coasa

În fine, ARTICOLUL 22 din Constituţia României prevede la Alin. (1) că „Dreptul la viaţă, precum şi dreptul la integritate fizică şi psihică ale persoanei sunt garantate”.

În aceste condiţii, caderele didactice care organizează activităţi de gen „Halloween – serbarea macabră a groazei, a sângelui, a vrăjitoarelor şi a cadavrelor” au obligaţia ca elevii să nu fie afectaţi în vreun mod. Lucru care din păcate nu este respectat. (Cristi IRIMIA)

Despre echipa stiri4u

informare spre transformare

Discuție

Comentariile nu sunt permise.

calendar

octombrie 2015
L M M J V S D
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  
%d blogeri au apreciat: