you're reading...
CULTURA SI MEDIA CRESTINA, diverse, EVENIMENTE

Ce este Adventul?

Adventul este un timp de așteptare, de speranță și anticipare. Ne rugăm ca acest material video să vă ajute să înțelegeți sensul Adventului, pregătindu-ne să celebrăm nașterea lui Isus și privind înspre al doilea Advent, când Isus va veni din nou.

Un clip produs de Concordia Publishing House, de afiliere luterană.

Clipul este subtitrat în română. Dacă nu apare în clip, activați-o.

 

Așteptarea. Acțiunea de a sta acolo unde ești. Trecerea timpului. Așteptând ca ceva să se întâmple… până când într-o bună zi, se întâmplă. Adventul este un timp de așteptare, de speranță, de anticipare. Dumnezeu ne-a spus în Galateni: „Când a venit împlinirea timpului, Dumnezeu l-a trimis în lume pe Fiul său.” Adventul este Biserica în așteptare, amintirea anuală de către Biserică, din fiecare lună decembrie, a ceea ce creștinii din lumea întreagă așteaptă în zilele dinaintea Crăciunului. Din latină, însemnând „vino în”, așa cum Isus a venit în lume pentru noi.

Așteptăm Crăciunul așa cum israeliții au așteptat secole pentru un Mântuitor. Pentru ca Dumnezeu să își îndeplinească Legământul, ei au așteptat o fecioară să se nască din linia lui Avraam, un descendent al lui Isaac, Iacob și David, o mlădiță din copacul lui Iese, un copil născut în Betleem, numit Emanuel. Generații întregi, Poporul lui Dumnezeu a așteptat împlinirea a nenumărate profeții din Vechiul Testament despre un Mântuitor care va lumina lumea mai tare decât orice stea a magilor. Isus a fost speranța îndelung așteptată într-o lume întunecată și păcătoasă. Lumina adevărată, care dă lumină tuturor, venea în lume.

Pe perioada cât creștinii așteaptă lumina Crăciunului, cele 4 lumânări de Advent sunt aprinse cu trecerea fiecărei săptămâni, și albastru decorează altarul ca să ne primim Regele cu speranță. Dar noi știm că speranța și așteptarea noastră nu se oprește la Crăciun, pentru că El se va întoarce, în Ziua Ultimă, la al doilea Advent! Așadar așteptând Crăciunul, continuăm să așteptăm și să ne rugăm ca Mântuitorul nostru să se întoarcă. Îl așteptăm.

articol preluat de aici 

 

Despre echipa stiri4u

informare spre transformare

Discuție

Comentariile nu sunt permise.

calendar

decembrie 2017
L M M J V S D
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
%d blogeri au apreciat: